Route

Route:

Vanzelfsprekend krijgt u van ons een uitgebreide routebeschrijving, zodat u zelfs zonder navigatie zonder zoeken bij het vakantiehuis kunt komen.

Voor de route vanaf Utrecht naar Rudnik Javornik klikt u hier.

Javornik is gemakkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht is het minder dan 950km, afhankelijk van de gekozen route. Het grootste gedeelte van de reis rijdt u op de snelweg, de laatste 60km rijdt over de Tsjechische provinciale wegen. De provinciale wegen in Tsjechie zijn van goede kwaliteit.
De standaard brandstoffen zoals Loodvrij 95 (natural) en Diesel (Nafta) zijn overal in Tsjechië en Polen verkrijgbaar, er zijn op10 km van het huis meerdere tankstations. LPG is niet overal verkrijgbaar. Als u kiest voor een route via Polen, dus via Zittau, Frydland of Harrachov is het gunstig om in Polen te tanken.
Let op dat u hier niet met euro’s kan betalen maar met Tjechische Kronen. Credit cards worden voor brandstof vrijwel overal geaccepteerd. Als u in Tsjechië of Polen de mogelijkheid heeft om met Euro’s te betalen, hou er dan rekening mee dat men erg goed kan omrekenen (in eigen voordeel). Ons advies is om te zorgen dat u voor de eerste boodschappen wat Tsjechische Kronen heeft, en daarna daar geld op neemt bij een bankautomaat. Bij supermarkten kunt u gewoon pinnen.
U kunt bij Dresden kiezen voor de route via Praag, dit is iets langer, maar u rijdt dan langer over de snelweg en gaat iets sneller.

U kunt ook bij Dresden door rijden richting Polen en dan bij Zittau de grens over. U kunt ook door Polen en dan bij Frydlandt of Harrachov de grens over. Bij sneeuwval adviseren wij via Praag of via Zittau.
Let op: In de wintermaanden geldt er in Duitsland sinds 1 november 2010 een winterbanden plicht, In Tsjechië zijn winterbanden verplicht waar dit wordt aangegeven met borden, dit is op veel plaatsen in het Reuzengebergte. In Tsjechië is het ’s winters verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen.

Waar moet u op letten

  • In Tsjechië is het gedurende het hele jaar verplicht om overdag ook verlichting te voeren (dimlicht).
  • Op de Tsjechische snelwegen is een wegenvignet verplicht, deze zijn te koop bij grensovergangen en benzinestations.
  • Er geldt een totale alcohol/drugs verbod in Tsjechië
  • De snelheidscontroles kent men daar ook, de maximum snelheid in de bebouwde kom is 50km/h, buiten de bebouwde kom 90km/h en op de autosnelwegen 130km/h.
  • Hoewel de grenzen tussen Tsjechië, Polen en Duitsland open zijn sinds 2009, wordt er nog regelmatig gecontroleerd op drank, tabak, wapens en vuurwerk.
  • Meer verkeersregels vind u op de website van de ANWB, klik hier.

Vakantiehuis Bastiaan en appartement Esther

X